COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - CONSULTA PÚBLICA DIRECTIVA D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN EDIFICIS

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • CONSULTA PÚBLICA DIRECTIVA D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN EDIFICIS

Actualitat

CONSULTA PÚBLICA DIRECTIVA D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN EDIFICIS

Notícies

La Comissió Europea ha obert una consulta pública sobre la revisió de la Directiva d'eficiència energètica en edificis (EPBD).

En la consulta podran participar des d'autoritats públiques, empreses, indústria i associacions professionals, fins a propietaris, sector financer o d'assegurances, centres de recerca i ciutadans. Els comentaris recopilats s'incorporaran en la preparació de la proposta legislativa per part de la Comissió Europea per a revisar la directiva, que es preveu la seva publicació abans de cap d'any.

Sota el context del Pacte Verd Europeu per a aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050, les qüestions plantejades se centren en les formes en les quals es pot impulsar la rehabilitació dels edificis, no sols en termes del nombre de projectes de renovació, sinó també per a tractar d'aconseguir una rehabilitació més profunda.

Fons del paquet de recuperació

D'altra banda, la consulta pública aborda com aconseguir un parc d'edificis descarbonizat i d'alta eficiència energètica per a 2050 i com permetre un finançament més accessible i assequible per a la rehabilitació d'edificis en el marc dels plans de recuperació i resiliència utilitzant els fons de 750.000 milions d'euros del paquet de recuperació.

En 2020, la Comissió Europea va presentar la seva estratègia 'Renovation Wave' per a impulsar la rehabilitació energètica d'edificis a la Unió Europea. Va establir l'objectiu d'almenys duplicar la taxa anual de rehabilitació energètica dels edificis per a 2030 i va destacar la necessitat de les mesures reglamentàries, financeres i habilitadores necessàries per a aconseguir-lo.

La revisió de la EPBD és fonamental per a adaptar el marc regulador, i serà la continuació d'una àmplia gamma de propostes en el paquet 'Fit for 55', incloses les revisions proposades a la Directiva d'Eficiència Energètica, que es presentaran al juny.

Veure Qüestionari en línia per a al·legacions.

Comparteix-nos:  

maig 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
 • 10
  maig
  WEBINARS I CURSOS GRATUÏTS

  Facilitar accions formatives gratuïtes. Accediu a CONSULTAR PROGRAMA i trobareu tota l'oferta formativa

 • 18
  maig
  ABASTAMENT I XARXES GENERALS D'AIGUA CONTRA INCENDIS

  L'aigua, dolça o salada, és un element bàsic per a la protecció contra incendis. El seu emmagatzematge, energització, transport i aplicació requereix tenir uns coneixements d'hidràulica per a ser aplicats al disseny de les instal·lacions que la utilitzen. Els reglaments existents a nivell espanyol i europeu marquen les directrius sota les quals executar les instal·lacions definides al seu torn en les normes corresponents. El curs que es proposa permetrà conèixer els sistemes de protecció contra incendis que utilitzen l'aigua indicant quins reglaments i normes són aplicables i com dissenyar les instal·lacions perquè s'ajustin als requeriments establerts. Finalment alguns exemples permetran introduir-nos en el món de l'enginyeria de la protecció contra incendis referida als proveïments i xarxes generals contra incendis.

 • 26
  maig
  SELECCIÓ, ÚS I MANTENIMENT DE BOMBES CENTRÍFUGUES

  és facilitar els coneixements tècnics, tant teòrics com a pràctics, dels projectes i del manteniment de les instal·lacions, tot això amb l'aportació de l'experiència i de les bones pràctiques per a la selecció, instal·lació i manteniment de Bombes Centrífugues.Gairebé a totes les instal·lacions industrials, i també a la gran majoria d'instal·lacions dels edificis de qualsevol ús, trobarem bombes centrífugues, aquest procés és crític per al funcionament de l'activitat productiva o del servei corresponent, i a més una adequada selecció i manteniment és clau per a l'estalvi d'energia, ja que el seu consum representa una mitjana del 20% del total d'energia elèctrica consumida, per això és tan important conèixer com realitzar la seva selecció i el seu manteniment.

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST