COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - NOU PROJECTE DE REIAL DECRET SOBRE LA GESTIÓ DE PNEUMÀTICS FORA D'ÚS

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • NOU PROJECTE DE REIAL DECRET SOBRE LA GESTIÓ DE PNEUMÀTICS FORA D'ÚS

Actualitat

NOU PROJECTE DE REIAL DECRET SOBRE LA GESTIÓ DE PNEUMÀTICS FORA D'ÚS

Notícies

Al·legacions fins al 21 de desembre de 2019.

Per què es modifica?

Les principals raons per les quals s'ha iniciat aquest procés de modificació del RD 1619/2005 sobre la gestió de pneumàtics fora d'ús són:

 • Donar resposta a una nova revisió de la normativa de la Unió Europea sobre residus a través de la Directiva (UE) 2018/851 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, per la qual es modifica la Directiva 2008 (98/CE sobre els residus. Aquesta Directiva regula els requisits mínims que s'han de complir quan s'estableixen règims de responsabilitat ampliada del productor.
 • Millorar alguns punts identificats tant pels operadors responsables de la seva aplicació, com per les administracions encarregades del seu control.
 • Corregir febleses detectades en el procediment de gestió de pneumàtics fora d'ús i continuar millorant els resultats de la política de gestió de residus.
 • Millorar la informació que es disposa sobre els resultats obtinguts en el tractament dels pneumàtics fora d'ús.
Principals modificacions

Les modificacions del reial decret sobre li gestió de pneumàtics fora d'ús se centren en:

 • L'àmbit d'aplicació, ja que en ell s'inclou als pneumàtics el diàmetre exterior dels quals sigui superior als 1.400 mil·límetres, atès que les empreses gestores disposen en l'actualitat de la tecnologia apropiada per a integrar a aquests pneumàtics dins del flux normal de gestió del residu.
 • S'amplia la consideració de productor de pneumàtics, en incloure en la seva definició als operadors que treballen amb pneumàtics recautxutatges no nominatius i amb pneumàtics preparats per a la seva reutilització com a pneumàtics de segon ús, que es posen en el mercat nacional de reposició amb independència del canal i tipus de contracte de venda que s'utilitzi per a la seva distribució.
 • S'aclareix l'abast de l'obligació de recollida del productor de pneumàtic, especificant que aquesta obligació fa referència a la gestió dels pneumàtics fora d'ús generats pels pneumàtics que hagi posat en el mercat nacional de reposició, tantes vegades com resulti necessari.
 • S'incorpora la definició de "pneumàtic de reposició", que inclou els tipus de pneumàtic preparat per a la seva reutilització i el pneumàtic recautxutatge no nominatiu.
 • S'especifica que dins de la figura de "posseïdor" de pneumàtic fora d'ús, també estan inclosos els punts nets que siguin habilitats per a aquesta finalitat per les administracions competents.
 • Es detallen les obligacions d'informació dels productors de pneumàtics i es detallen alguns aspectes en aquesta matèria, amb la finalitat de millorar tant el nivell d'informació sobre els resultats obtinguts en el tractament dels pneumàtics fora d'ús que es posa a la disposició dels operadors que intervenen en la seva gestió, com les mesures d'informació i sensibilització als consumidors sobre la importància d'una correcta gestió d'aquests pneumàtics. Entre aquestes mesures, es preveu la formalització d'un 'Codi Voluntari de Bones Pràctiques per a la Gestió dels Pneumàtics Fora d'Ús', que promogui unes relacions equilibrades i lleials entre tots els operadors implicats en aquest flux de residus, des dels productors fins als valoritzadors, passant pels generadors, i fins i tot els consumidors.
 • Es crea la secció de productors de pneumàtics en el Registre de Productors de Productes, de conformitat amb l'article 7.2 del Reial decret 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció de consum de bosses de plàstic i pel qual es crea el Registre de Productors, definint igualment les condicions per a la inscripció dels productors i les seves obligacions d'informació.
 • Es promouen mesures d'informació i sensibilització dirigides als consumidors i tallers sobre la importància d'una correcta gestió dels pneumàtics.

Més informació

 

Comparteix-nos:  

desembre 2019

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
 • 11
  des
  HARMÒNICS ELÈCTRICS

  Donar a conèixer els aspectes teòrics i pràctics per entendre què són, qui els genera i com ens afecten els harmònics en una instal·lació elèctrica.

 • 15
  des
  15-12-2019 - VISITA TÈCNICA A L' ECOMUSEU FARINERA

  Visita tècnica a l'Ecomuseu Farinera, navegarem amb ferry i dinar al Restaurant Pura Brasa.

 • 23
  des
  CAGA TIÓ GEGANT 2019

  Des del Col·legi volem que els més petits de la casa gaudeixin al màxim de la màgia del Nadal, per això us animem a venir amb els vostres fills o néts a fer cagar el tió!!!

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST