COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - CREADA LA COMISISÓ INTERMINISTERIAL BIM

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

Actualitat

CREADA LA COMISISÓ INTERMINISTERIAL BIM

Notícies

El passat 28 de desembre va ser aprovat pel Consejo de Ministros el "Real Decreto por el que se crea la Comisión Interministerial para la incorporación de la metodología BIM en la contratación pública".

Aquesta comissió neix amb un objectiu principal que es defineix com el de "elaborar el Plan de Incorporación de la Metodología BIM en la Contratación Pública de la Administración General del Estado y sus organismos públicos y entidades de derecho público vinculados o dependientes, que deberá ser acorde con los avances europeos en esta materia y la Estrategia Nacional de Contratación Pública".

En aquest enllaç es pot consultar el contingut complet de la nota de premsa, pel que no ens estendrem en aquesta.
El Real Decreto no ha estat publicat a data d'avui.

Com a nota positiva cal destacar que la nota de premsa recull una interpretació del BIM que contempla tant els aspectes relacionats amb la digitalització del sector, com els relatius a un nou marc de col-laboració entre els diferents agents que intervenen durant el cicle de vida dels edificis i infraestructures.

Malgrat caldrà veure el text definitiu complet, així com els primers passos d'aquesta comissió, hi ha alguns aspectes que plantegen dubtes o reptes:

 • No tots els ministeris formen part d'aquesta comissió, encara que algun d'ells té una activitat molt significativa relacionada amb alguna de les fases del cicle de vida dels edificis o les infraestructures (Agricultura, Pesca, Alimentación / Cultura y Deporte / Defensa / Justicia / Sanidad...).
 • Quins seran els instruments que permetran la promoció i l'ús del BIM en l'àmbit professional y acadèmic?
 • Es rellevant la creació d'un Comitè Tècnic que donarà suport a la Comissió. La composició d'aquest serà de vital importància per a assegurar la transversalitat, independència y objectivitat, en els temes els que haurà de treballar. Es tractarà d'un Comitè molt nombrós per a donar veu a un sector que és molt ampli? O es tractarà d'un grup reduït i especialitzat amb capacitat de produir informació d'alt valor per a la presa de decisions?

En qualsevol cas, s'espera l'adopció de visions estratègiques de llarg recorregut, inclusives i conscients dels esforços que representen als diferents agents del sector.

Al setembre de 2016, una iniciativa similar va ser duta a terme pel govern de la Generalitat de Catalunya, amb la creació de la Comissió Interdepartamental pel BIM, amb objectius molt similars i que ha portat molt recentment (20/11/2018) a la presentació del seu "Llibre blanc sobre la definició estratègica d'implementació del BIM", la redacció del qual ha estat realitzada per l'ITeC prenent com a referència els treballs desenvolupats per la Comissió Construïm el Futur, i la participació de membres del seu Grup de Coordinació.

font: ITEC

Comparteix-nos:  

juny 2019

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
 • 20
  juny
  JORNADA COMPRA DE MAQUINÀRIA NOVA.Si no té matcatge CE, com ho gestionem ?

  Detectada la problemàtica existent en l'adquisició de màquina nova que prové de països de fora de la Unió Europea que no compleixen la normativa, les entitats representades a la Taula rodona volen exposar i debatre aquesta situació. Patronals, Cambra i sindicats donaran el punt de vista empresarial i de seguretat, i el President de l'Audiència ho enfocarà des del el punt vista jurídic

 • 25
  juny
  25-06-2019 - VISITA TÈCNICA AL SINCROTRÓ ALBA

  Visita Tècnica al Sincrotró Alba

 • 27
  juny
  WORD-AVANÇAT

  Treballes habitualment amb Word i saps que estàs traient poc rendiment a totes les prestacions del programa? Soluciona-ho.

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST