COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - COMUNICAT CONJUNT DELS AGENTS DE L'EDIFICACIÓ DE GIRONA

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

  • Estàs a:
  • COMUNICAT CONJUNT DELS AGENTS DE L'EDIFICACIÓ DE GIRONA

Actualitat

COMUNICAT CONJUNT DELS AGENTS DE L'EDIFICACIÓ DE GIRONA

Notícies

Presentat al Gobierno d'Espanya

El conjunt del sector de l'edificació de Girona, en exercici de la corresponsabilitat social que ens correspon, en representació dels nostres respectius col-lectius, en defensa de la salut i seguretat dels treballadors del sector de la construcció de Girona i per extensió de la resta del territori, i davant la situació de pandèmia mundial per el COVID-19 proclamada per la Organització Mundial de la Salut i a partir del RD 463/2020 de declaració de l'estat d'alarma manifestem

  1. El desacord amb el criteri de les autoritats competents al no incloure en el decret les obres de construcció, tot i que s'han anat dictant i recomanant mesures excepcionals de protecció de la ciutadania per evitar el contagi i la propagació de la malaltia. Entre aquestes mesures hi ha la de mantenir la distància mínima de seguretat entre les persones i la obligació de circulació per els vies o espais públics de forma individual. Aquestes mesures, en la quasi totalitat de les obres de construcció i a les empreses auxiliars es pràcticament inviable garantir-ne la seva aplicació.
  2. El rebuig a la no inclusió de les obres de construcció i dels rams auxiliars dins el paquet de mesures excepcionals que donarien eines per salvaguardar la continuïtat empresarial i , en definitiva, els llocs de treball una vegada superat l'estat d'alarma.

Ates que la situació d'emergència sanitària que ens afecta de forma greu segueix estan fora de control, considerem que s'ha de donar un pas més en l'adopció de noves mesures urgents, afegides a les actuals que son del tot insuficients, i es per tot això que les entitats sota signants demanem al Govern d'Espanya:

 

  1. L'adopció immediata de les mesures necessàries per a la paralització de totes les activitats laborals, professionals i empresarials relacionades amb les obres de construcció, tant públiques com privades que no siguin urgents, essencials o justifcades i que comportin una prestació presencial, i la restricció de circulació per accedir a les mateixes dels treballadors i treballadores de tots els àmbits.
  2. S'adoptin, en conseqüència per al sector de la construcció les mesures econòmiques suficients per a poder superar les pèrdues produïdes com a resultat de la paralització de l'activitat i poder mantenir els llocs de treball.
  3. S'apliquin les empreses, treballadors i treballadores els mateixos beneficis que a la resta de sectors contemplats al RD 463/2020, ja siguin assalariats o autònoms.

Entenem que les mesures sol·licitades son indispensables per garantir la salut de les persones i que han de servir per tornar a emprendre l'activitat d'un sector que s'ha demostrat vital per a la economia nacional.

Adhesions

Miquel Vedell i Deulofeu, en representació del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes tècncis i Enginyers de l'Edificació de Girona

Jordi Fabrellas i Payret, en representació del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona

Josep Maria Xoll i Viadre, en representació de Gremi de Promotors i Constructors de Girona

Esteve Freixas Vilardell ,en representació d'Unió d'Empresaris de la Construcció de Girona

marc Riera i Guix, en representació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Girona

Més informació

  • document pdf
    accediu

Comparteix-nos:  

març 2020

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

No existeixen esdeveniments programats en el mes: març

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST