COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - PREMIS MANEL XIFRA BOADA 2021 - RODA DE PREMSA

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

Actualitat

PREMIS MANEL XIFRA BOADA 2021 - RODA DE PREMSA

Notícies

Avui dimecres al matí s'ha dut a terme la roda de premsa de presentació dels Premis Manel Xifra Boada 2021. La roda de premsa ha comptat amb la intervenció del degà del col·legi Jordi Fabrellas,el president de Comexi Group Manel Xifra Pagès, el Dr. Josep Calbó, vicerector de Projectres Estratègics de la UdG i en Narcís Gironell, artista.

Durant la mateixa s'han anunciat els premiats i els detalls de la celebració que tindrà lloc el proper 4 de juny a Girona, i s'ha presentat l'escultura Nomad de l'artista Narcís Gironell.L'escultura és la mateixa que es lliura en els Premis Manel Xifra i Boada, però en una reproducció de més d'un metre i mig d'alçada i amb una tècnica que utilitza els materials d'acer corten, l'alabastre i la fusta.

Els Premiats d'aquesta edició són:

En la categoria de Transmissió del Coneixement Tècnic i Tecnològic
- Rafel Pous Andrés
Enginyer de telecomunicacions i informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya, màster en enginyeria elèctrica a la Universitat de Massachusetts i doctor en Enginyeria Elèctrica per la Universitat de Berkeley. Ha investigat en sistemes d'Identificació per radiofreqüència (RFID) molt present en el comerç i la logística per identificar productes sense necessitat de contacte. És coautor de la primera patent sobre antenes fractals, un sistema molt implementat en la telefonia mòbil actual. La seva investigació ha donat lloc a diverses startups.

En la categoria de millor trajectòria professional:
- Pere Bech Albans
Pèrit industrial elèctric de la promoció de 1962 i posteriorment enginyer tècnic elèctric, amb 58 anys de col-legiació, i que va formar part de la Junta del Col-legi l'any 1976. Ha estat professor de formació professional a l'Institut Narcís Monturiol de Figueres durant gairebé vint-i-cinc anys, i també ha tingut empresa pròpia dedicada als muntatges i reparacions elèctriques industrials i domèstiques.

En la categoria del grup de recerca aplicada o centre tecnològic
- Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
L'ICFO va néixer el 2002 i està situat al Parc Tecnològic Mediterrani de Castelldefels (Barcelona), en unes instal-lacions de 14.000 m2. El seu objectiu és avançar en els límits del coneixement en fotònica, i especialment el làser, una de les principals tecnologies amb múltiples aplicacions en els camps de la salut, energia, informació, seguretat, seguretat i cura del medi ambient.

En la categoria de reconeixement al guardó del Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera:

- Aleix Ros Esteva, graduat en Enginyeria Química pel millor projecte de final de carrera "Projecte de millora sobre la utilització de la línia de dissolvents en una indústria farmacèutica".

- Mark Rühle Bosch, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica pel millor projecte de final de carrera "Disseny, fabricació i programació d'un controlador per a un braç robot industrial de 6 graus de llibertat".

- Marc Cañigueral Maurici, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Elèctrica pel millor projecte de final de carrera "Gestió activa d'energia en instal-lacions amb generació fotovoltaica".

- Adrià Sánchez Martínez, graduat en Enginyeria Mecànica pel millor projecte de final de carrera "Projecte de nau per a la neteja de camions que transporten bestiar".

- Clàudia Carabellido Noguer, graduat en Tecnologies Industrials pel millor projecte de final de carrera "Disseny d'una màquina extrusora per a la fabricació de filaments d'impressora 3D a partir de plàstics reciclat".

- Ariadna Bech Salvatella, graduat en Enginyeria Elèctrica pel millor projecte de final de carrera "Disseny elèctric i control dels subsistemes d'una bobinadora de paper".

- Neus Ferrer Torres, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica pel millor projecte de final de carrera "Cardiografia per impedància amb dispositiu Android".

- Dario Roa Sánchez, graduat en Enginyeria Mecànica pel millor projecte de final de carrera "Vehicle Autoestable Robotitzat".
- Marta Costa de Aguirre, graduat en Enginyeria Química pel millor projecte de final de carrera "Desenvolupament d'embalatge alimentari basat en cel-lulosa amb sistemes de detecció d'oxigen".

- Tomàs Colldecarrera Sunyer, graduat en Enginyeria en Tecnologies Industrials i ADE pel millor projecte de final de carrera "Desenvolupament d'una eina de simulació de vidres aïllants".

Comparteix-nos:  

juny 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST