COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - ENGINYERS GI RECONEIX LES BONES PRÀCTIQUES DE DINOX EN PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • ENGINYERS GI RECONEIX LES BONES PRÀCTIQUES DE DINOX EN PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Actualitat

ENGINYERS GI RECONEIX LES BONES PRÀCTIQUES DE DINOX EN PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Notícies

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona va lliurar ahir els VIII Premis de Prevenció de Riscos Laborals

L'empresa DINOX de Cornellà de Terri ha estat guardonada amb el Premi de Prevenció de Riscos Laborals que concedeix el Col-legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona. El reconeixement ha estat lliurat per Elena Juanola, directora de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, que ha presidit l'acte, conjuntament amb Joan Alcalà, Tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona i Jordi Fabrellas, degà del Col-legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

ENGINYERS GI ha seleccionat aquesta empresa després de realitzar un qüestionari sobre bones pràctiques en prevenció de riscos laborals a diferents empreses gironines. En el cas de Dinox, que va resultar la més ben valorada, s'en destaca els seus procediments operatius -amb la identificació i regulació de les activitats que comporten riscos als treballadors-, així com la seva estructura organitzativa en el camp de la seguretat, la completa tasca formativa que s'hi du a terme, i el control de l'accidentabilitat, etc.

Segell acreditatiu

Com a novetat d'aquesta edició el Col-legi ha dissenyat un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals que l'empresa Dinox podrà utilitzar en les seves comunicacions. L'objectiu d'aquest segell és que la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals guanyi visibilitat entre el teixit empresarial.

L'empresa Dinox de Cornellà de Terri
DINOX és una indústria dedicada al disseny, fabricació i comercialització de maquinària i equips industrials per al sector de la higienització. Anys d'experiència en el rentat i assecat li permeten oferir una extensa gamma de màquines altament competitives, ergonòmiques i segures.

DINOX fundada el 1981 i que actualment compta amb una plantilla d'uns trenta treballadors, va començar la seva activitat amb la construcció de maquinaria pel sector de la carn. Posteriorment es va anar especialitzant en el rentat i assecat de les caixes que s'utilitzaven en aquest sector. Amb els anys ha anat augmentant la gamma de solucions amb aplicacions en altres sectors de la indústria alimentària... i també en sectors com la logístic, l'automoció i el químic- farmacèutic.
L'auditoria del Col-legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona ha recollit el nivell d'implantació i integració del Pla de prevenció redactat per Unimat, que els punts principals són:

- Pla d'acollida dels nous treballadors: entrega d'epis i informació i programació de la formació i la revisió mèdica.

- Portar a terme la Planificació de les activitats preventives, derivades de l'avaluació de riscos, com poder ser:

o L'adequació al RD 1215/97 de les màquines anteriors al 1995.

o Realització de les formacions generals i específiques.

o Fer el manteniment preventiu de la maquinària i equips de treball, ja sigui per empresa externa o personal propi.

o La implantació del pla de senyalització (emergències, ús obligatori d'epis, delimitació de vies de circulació, etc).

o Documentar la política de prevenció, els protocols i els procediments d'actuació.

o Portar un registre actualitzat de l'entrega d'epis, de l'entrega d'informació, de les fitxes de seguretat dels productes químics i gasos, dels certificats d'aptitud de les revisions mèdiques, dels incidents i accidents i la seva investigació.

o Coordinació d'activitats empresarials.

Els Premis PRL
ENGINYERS GI, el Col-legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, concedeix el Premi de Prevenció de Riscos Laborals a una empresa o a un enginyer tècnic industrial que hagi impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

Aquesta és la vuitena edició del premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions va concedir-se a KMEC Servei SL l'any 2010, Weener Plastic Ibérica SL l'any 2011, Joaquim Bordoy Colomer de Construccions Rubau l'any 2012, Corporación Alimentaria Peñasanta SA (Llet Vidreres, SL) l'any 2013, la planta de Zoetis a la Vall de Bianya l'any 2014, Girona Fruits SCCL l'any 2015, i Francisco Oller l'any passat.

Galeria d'imatges 8a edició Premis PRL


Comparteix-nos:  

maig 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
 • 10
  maig
  WEBINARS I CURSOS GRATUÏTS

  Facilitar accions formatives gratuïtes. Accediu a CONSULTAR PROGRAMA i trobareu tota l'oferta formativa

 • 18
  maig
  ABASTAMENT I XARXES GENERALS D'AIGUA CONTRA INCENDIS

  L'aigua, dolça o salada, és un element bàsic per a la protecció contra incendis. El seu emmagatzematge, energització, transport i aplicació requereix tenir uns coneixements d'hidràulica per a ser aplicats al disseny de les instal·lacions que la utilitzen. Els reglaments existents a nivell espanyol i europeu marquen les directrius sota les quals executar les instal·lacions definides al seu torn en les normes corresponents. El curs que es proposa permetrà conèixer els sistemes de protecció contra incendis que utilitzen l'aigua indicant quins reglaments i normes són aplicables i com dissenyar les instal·lacions perquè s'ajustin als requeriments establerts. Finalment alguns exemples permetran introduir-nos en el món de l'enginyeria de la protecció contra incendis referida als proveïments i xarxes generals contra incendis.

 • 26
  maig
  SELECCIÓ, ÚS I MANTENIMENT DE BOMBES CENTRÍFUGUES

  és facilitar els coneixements tècnics, tant teòrics com a pràctics, dels projectes i del manteniment de les instal·lacions, tot això amb l'aportació de l'experiència i de les bones pràctiques per a la selecció, instal·lació i manteniment de Bombes Centrífugues.Gairebé a totes les instal·lacions industrials, i també a la gran majoria d'instal·lacions dels edificis de qualsevol ús, trobarem bombes centrífugues, aquest procés és crític per al funcionament de l'activitat productiva o del servei corresponent, i a més una adequada selecció i manteniment és clau per a l'estalvi d'energia, ja que el seu consum representa una mitjana del 20% del total d'energia elèctrica consumida, per això és tan important conèixer com realitzar la seva selecció i el seu manteniment.

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST