COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - ELS ENGINYERS PODRAN REDACTAR INFORMES D'AVALUACIÓ D'EDIFICIS A HABITATGES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

  • Estàs a:
  • ELS ENGINYERS PODRAN REDACTAR INFORMES D'AVALUACIÓ D'EDIFICIS A HABITATGES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Actualitat

ELS ENGINYERS PODRAN REDACTAR INFORMES D'AVALUACIÓ D'EDIFICIS A HABITATGES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Notícies

Una Sentència de l'Audiència Nacional deroga l'article que impedia realitzar Informes d'Avaluació d'Edificis a Enginyers Tècnics Industrials de la Comunitat Valenciana.

La Sala contenciosa administrativa número 6 de l'Audiència Nacional ha dictat sentència enfront del decret 53/2018 del Consell, pel qual es regula la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge i el seu Registre autonòmic en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, el denominat com IEEV.CV en la citada autonomia.

En concret es deroga l'article 8, que impedia, a criteri del Consell, la realització d'aquests treballs professionals per Enginyers Tècnics Industrials i altres professionals en enginyeria àmpliament qualificats per a aquesta mena de treballs professionals. La CNMC considera que la reserva d'activitat no està justificada en aquest cas, i per això va decidir presentar un recurs davant l'Audiència Nacional.

En la Sentència, dictada per la ponent María Jesús Vegas Torres, s'afirma que 'aquesta reserva d'activitat que suposadament atribueix la LOE en aquest àmbit a arquitectes i arquitectes tècnics no és tal perquè els Informes d'inspecció tècnica dels edificis d'habitatges no tenen la naturalesa de projectes d'obres ni de direcció d'obres, ni de direcció d'execució d'obres i una cosa és l'exigència de la titulació necessària per a realitzar un projecte d'edificació o direcció d'obra d'un edifici segons el seu ús com distingeix la LOE i una altra que aquesta mateixa titulació sigui la requerida per a realitzar l'informe tècnic de l'estat d'un edifici d'habitatges ja construït. I reproduint ara arguments continguts en la sentència dictada pel Tribunal Constitucional número 143/2017, de 14 de desembre: 'A aquest efecte, es tindrà en compte la titulació, la formació, l'experiència i la complexitat del procés d'avaluació'.

La denúncia interposada en la CNMC va ser a iniciativa de la Mesa d'Enginyeria d'Alacant, agrupació dels col·legis d'enginyers tècnics (Agrícoles, Obres Públiques, Industrials, Telecomunicacions i Topografia) a la província, en la qual es denunciava el Decret i en concret el seu article 8 abans indicat. Després de gairebé 3 anys des de l'inici de l'expedient davant la CNMC, els Col·legis d'Enginyers Tècnics d'Alacant valoren molt positivament aquesta sentència, que obre la porta a l'accés de professionals qualificats en l'àmbit de l'habitatge.

FONT: COGITI

 

Comparteix-nos:  

febrer 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST