COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - ARTICLE: EL PAPER DE L'EDUCACIÓ STEM COM A ESPERANÇA DE FUTUR EN UN MON COMPLEX I PLE D'INCERTESES

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • ARTICLE: EL PAPER DE L'EDUCACIÓ STEM COM A ESPERANÇA DE FUTUR EN UN MON COMPLEX I PLE D'INCERTESES

Actualitat

ARTICLE: EL PAPER DE L'EDUCACIÓ STEM COM A ESPERANÇA DE FUTUR EN UN MON COMPLEX I PLE D'INCERTESES

Notícies

L’educació STEM en l'etapa escolar, de cara a fomentar les carreres tecnològiques.

La pandèmia ha precipitat de 5 a 10 anys l'avanç de la revolució tecnològica, una revolució que ens arriba com un tsunami, i només tenim dues vies de fer-hi front: posar-nos-hi d'esquenes, o bé entendre que les noves tecnologies han vingut per quedar-se, són disruptives i molt necessàries.

És clarament l'inici d'un nou model productiu, econòmic i social en el qual les STEM (les disciplines acadèmiques de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) hi tenen un paper clau.

Tanmateix, aquesta disrupció topa amb la mancança de talent femení i que a bona part de la societat li falten recursos per adaptar-se al canvi. Cal aconseguir, doncs, una societat preparada per a un futur tecnològic i, d'altra banda, fomentar les carreres tecnològiques per tal de garantir persones que liderin aquest canvi.

Per aconseguir-ho, s'ha de potenciar l'educació STEM des de la primera infància a l'escola, d'una manera transversal i integrada amb un enfoc aplicat i multidisciplinari. És a dir, passar d'ensenyar les assignatures STEM per separat a ensenyar-les a través de totes les matèries acadèmiques. Cal eliminar l'aprenentatge d'una única matèria i canviar-ho per aprendre resolent reptes complexos del món real a través de la creativitat, la investigació, la innovació i, sobretot, amb la integració de diverses disciplines.

Cal, a més, fomentar l'interès de l'infant cap a la tecnologia sense estereotips de gènere per despertar, d'aquesta manera, també el talent femení.

Hem d'animar els infants a parlar i escriure sobre les seves idees, a desenvolupar les seves habilitats comunicatives i a trobar solucions a problemes reals, aconseguint que siguin en un futur persones adultes capaces d'adaptar-se a un món tecnològic, complex i ple d'incerteses.

Sílvia Planella i Oriol
Enginyera Tècnica & Arquitecta Tècnica, Vocal del Col-legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona,
Fundadora i Directora d'ENGINY-era, Directora d'Enginy Consultoria


 

 

 


 

Comparteix-nos:  

maig 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
 • 10
  maig
  WEBINARS I CURSOS GRATUÏTS

  Facilitar accions formatives gratuïtes. Accediu a CONSULTAR PROGRAMA i trobareu tota l'oferta formativa

 • 18
  maig
  ABASTAMENT I XARXES GENERALS D'AIGUA CONTRA INCENDIS

  L'aigua, dolça o salada, és un element bàsic per a la protecció contra incendis. El seu emmagatzematge, energització, transport i aplicació requereix tenir uns coneixements d'hidràulica per a ser aplicats al disseny de les instal·lacions que la utilitzen. Els reglaments existents a nivell espanyol i europeu marquen les directrius sota les quals executar les instal·lacions definides al seu torn en les normes corresponents. El curs que es proposa permetrà conèixer els sistemes de protecció contra incendis que utilitzen l'aigua indicant quins reglaments i normes són aplicables i com dissenyar les instal·lacions perquè s'ajustin als requeriments establerts. Finalment alguns exemples permetran introduir-nos en el món de l'enginyeria de la protecció contra incendis referida als proveïments i xarxes generals contra incendis.

 • 26
  maig
  SELECCIÓ, ÚS I MANTENIMENT DE BOMBES CENTRÍFUGUES

  és facilitar els coneixements tècnics, tant teòrics com a pràctics, dels projectes i del manteniment de les instal·lacions, tot això amb l'aportació de l'experiència i de les bones pràctiques per a la selecció, instal·lació i manteniment de Bombes Centrífugues.Gairebé a totes les instal·lacions industrials, i també a la gran majoria d'instal·lacions dels edificis de qualsevol ús, trobarem bombes centrífugues, aquest procés és crític per al funcionament de l'activitat productiva o del servei corresponent, i a més una adequada selecció i manteniment és clau per a l'estalvi d'energia, ja que el seu consum representa una mitjana del 20% del total d'energia elèctrica consumida, per això és tan important conèixer com realitzar la seva selecció i el seu manteniment.

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST