COL·LEGI D'ENGINYERS GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DE GIRONA - Actualitat - CONVOCATÒRIA DE CANDIDATURES PER A LA SELECCIÓ DE MEMBRES DEL GRUP INFORMAL D'EXPERTS EN DRONS

Col.legi d´Enginyers Técnics Industrials de Girona

Tornar al Menú

 • Estàs a:
 • CONVOCATÒRIA DE CANDIDATURES PER A LA SELECCIÓ DE MEMBRES DEL GRUP INFORMAL D'EXPERTS EN DRONS

Actualitat

CONVOCATÒRIA DE CANDIDATURES PER A LA SELECCIÓ DE MEMBRES DEL GRUP INFORMAL D'EXPERTS EN DRONS

Notícies

Les sol·licituds degudament signades s'hauran d'enviar com a màxim el 20 de setembre de 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El 2017, la Direcció General de Mobilitat i Transports de la Comissió va crear un grup informal d'experts en drons.

Les tasques del grup eren:

 • Assistir a la Comissió en la identificació i el disseny conceptual de les accions jutjades com les més rellevants per donar suport als objectius generals de la política de la UE sobre drons, especialment aquelles accions que aborden la integració dels drons en el sistema d'aviació i el desenvolupament de l'U-Space.
 • Donar suport a la Comissió en l'establiment del marc reglamentari, inclòs el lliurament oportú dels requisits pertinents i les normes operatives i de servei.
 • Supervisar l'aplicació de les mesures previstes i avaluar la seva eficàcia i impacte en termes de creixement del mercat i creació d'ocupació, juntament amb l'impacte en la seguretat, la protecció, la privacitat i la protecció de l'entorn.
 • Determinar les necessitats de finançament i els recursos per a accions específiques i avaluar el seu valor afegit en vista de l'objectiu general de crear un mercat de serveis de drons.

Des del 2017, la situació del sector dels drons ha canviat significativament.

Pel que fa a la regulació, la Comissió va adoptar el 2019 el Reglament Delegat 2019/945 sobre sistemes d'aeronaus no tripulades i sobre operadors de tercers països de sistemes d'aeronaus no tripulades i el Reglament d'Execució 2019/947 sobre les normes i procediments per a operació d'aeronaus no tripulades. El 22 d'abril de 2021 es va adoptar un marc normatiu per l'U-Space (gestió del trànsit aeri de drons).

Per part de la indústria, estan sorgint noves formes de transport aeri, així com aplicacions i serveis que inclouen drons, especialment en el context de la Mobilitat Aèria Urbana.

En la recentment adoptada Estratègia de Mobilitat Sostenible i Intel·ligent, la Comissió va anunciar la intenció d'adoptar una Estratègia de Drons 2.0 el 2022 per aprofitar tot el potencial que ofereixen els drons a un mercat únic que funcioni bé. A més, s'han creat nous grups de parts interessades, mentre que altres han deixat d'existir i algunes organitzacions han manifestat el seu interès a formar part del Grup d'Experts.

A la vista de l'anterior, la Comissió ha decidit procedir a una nova convocatòria de candidatures per tal de seleccionar membres del grup que no siguin agències de la UE ni altres entitats públiques.

Més informació

Comparteix-nos:  

setembre 2021

dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
 • 27
  set
  WEBINARS I CURSOS GRATUÏTS

  Facilitar accions formatives gratuïtes. Accediu a CONSULTAR PROGRAMA i trobareu tota l'oferta formativa

 • 29
  set
  MILLORA QUALITAT DE L'AIRE

  és conèixer a fons la normativa i la tecnologia que existeix avui dia per millorar la qualitat de l'aire. En el moment en el qual ens trobem actualment amb la crisi sanitària deguda al SARS-CoV-2 és de gran importància conèixer quines són les tecnologies a aplicar per tal de poder millorar la qualitat de l'aire en els recintes de treball amb el compliment de la normativa actual així com de les recomanacions publicades per l'IDAE i ASHRAE. El curs s'estructura en l'anàlisi de la normativa i després aprofundir en la part de càlcul, disseny i execució d'instal·lacions. L'objectiu és que els alumnes acabin el curs coneixent tots aquells aspectes clau que cal tenir en compte a l'hora de calcular i instal·lar sistemes de desinfecció, filtració i ventilació amb recuperació de calor, en noves instal·lacions o ja existents, complint el marc normatiu actual.

Més esdeveniments

Cercador


Col·legi d'Enginyers Graduats I Enginyers Tècnics Industrials de Girona C/ Barcelona, 33, 1r 17002 Girona Tel. 972 207 444 cetig@cetig.cat Avís Legal


Desarrollado por ATTEST