IX Premi Nacional d'iniciació a la recerca tecnològica - Convocatòria 2024

IX Premi Nacional d'iniciació a la recerca tecnològica - Convocatòria 2024

Oberta la Convocatòria 2024 del Premi Nacional d'Iniciació a la Recerca Tecnològica de la Unió d'Associacions d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats en Enginyeria de la branca industrial d'Espanya, UAITIE.


La Institució posa en marxa una nova edició del Concurs juvenil de ciència i tecnologia més prestigiós en tot el país, que pretén fomentar talent i orientar als estudiants de l'entorn preuniversitari als estudis de les disciplines STEM

 

La UAITIE llança la convocatòria per a 2024 (novena edició), i aferma el seu compromís d'estimular les vocacions i interès de la societat en l'enginyeria, mantenint l'objectiu essencial des dels seus inicis, com a pilar fonamental d'aquests premis.

 

El Concurs és dirigit a alumnes de l'entorn preuniversitari, concretament a estudiants de 3r i 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), 1r i 2n de Batxillerat, i 1r i 2ns cursos de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), de les famílies: Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica, Instal·lació i Manteniment; Química; Transport i Manteniment de Vehicles; i Edificació i Obra Civil.
L'enginy i la creació dels projectes en aquesta edició han d'estar basats en les següents temàtiques: «Disseny Industrial, Energies Renovables, Estalvi Energètic, Robòtica, Atenció a la Discapacitat, Gestió de Residus, Urbanisme Intel·ligent, intel·ligència artificial, Mecatrònica, Indústria 4.0, Fabricació Intel·ligent, Bessó Digital, Ciberseguretat, Vehicles elèctrics, etc.«

 

S'estableixen les següents Categories:

– Categoria A: Estudiants d'Educació Secundària Obligatòria.

– Categoria B: Estudiants de Batxillerat.

– Categoria C: Estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior

 

Totes les inscripcions al Concurs (alumnes, coordinadors i centres col·laboradors) hauran de realitzar-se a través del correu electrònic: premionacional@uaitie.es, i tindran reconeguda la seva participació per part de la UAITIE, mitjançant un diploma acreditatiu.

 

El Concurs estarà obert a la recepció de treballs participants fins a l'1 d'abril de 2024, i els guanyadors en la fase final (un per cada categoria), rebran un premi equivalent a un valor monetari de mil euros cadascun. A més es lliurarà un premi monetari de cinc-cents euros, al Centre impulsor de cadascuna de les propostes guanyadores per a destinar en material per a l'aula tecnològica del centre.

 

El Premi Nacional comptarà amb el patrocini de la Fundació Caixa d'Enginyers i serà atorgat i lliurat per la UAITIE en un acte institucional, previst en la segona quinzena de juny de 2024.

 

Tota la informació està disponible en: https://premionacionaluaitie.uaitie.es/

Font: Uaitie