Premis MXB 2020 quinzena edició

PREMIATS 

 

 

A causa de la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha impedit la celebració de l'edició dels 15 anys dels Premis Manel Xifra i Boada, l'organització ha decidit posposar-los fins al mes de juny de 2021. La celebració tindrà lloc el divendres 4 de juny a Santa Coloma de Farners, ja que aquests premis sempre s'han atorgat el primer divendres de juny, en el transcurs de la festa de la professió del Col·legi de Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona, coneguda com l'Engidiada.

Malgrat l'aplacament del lliurament dels Premis, Comexi Group i Enginyers Gi, han decidit mantenir l'anunci dels guanyadors d'aquesta edició, ja que el jurat es va reunir just abans de la crisi sanitària i va comunicar-ho a cadascun dels guanyadors.

En aquest enllaç podeu veure en vídeo les declaracions de tots els guanyadors, així com del degà del Col·legi, Jordi Fabrellas, i de Manel Xifra en representació de Comexi Group, així com del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi.

 

 

 

El Premi a la Millor Trajectòria Professional es concedeix a Pere Bech Albans, pèrit industrial elèctric amb 57 anys de col·legiació, i que va formar part de la Junta del Col·legi l'any 1976.

El Premi a la Transmissió del Coneixement Tècnic i Tecnològic correspon a Rafael Pous Andrés, enginyer de telecomunicacions i informàtica per la UPC, màster en enginyeria elèctrica a la Universitat de Massachusetts i doctor en Enginyeria Elèctrica per la Universitat de Berkeley. Ha investigat en sistemes d'Identificació per radiofreqüència (RFID) molt present en el comerç i la logística per identificar productes sense necessitat de contacte. És coautor de la primera patent sobre antenes fractals, un sistema molt implementat en la telefonia mòbil actual. La seva investigació ha donat lloc a diverses startups, com The Information Highway Group, AIDA Center i Keonn Technologies.

El Premi al Grup de Recerca Aplicada o Centre Tecnològic es concedeix a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), representat pel seu director, Lluís Torner. L'ICFO va néixer el 2002 i està situat al Parc Tecnològic Mediterrani de Castelldefels (Barcelona), en unes instal·lacions de 14.000 . El seu objectiu és avançar en els límits del coneixement en fotònica, i especialment el làser, una de les principals tecnologies amb múltiples aplicacions en els camps de la salut, energia, informació, seguretat, seguretat i cura del medi ambient.

Pel que fa als reconeixements als premiats del Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona al millor projecte de final de carrera, s'ha reconegut en el grau en Enginyeria Química a Aleix Ros Esteva, pel seu "Projecte de millora sobre la utilització de la línia de dissolvents en una indústria farmacèutica"; en el Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a Mark Rüle Bosch, pel seu treball "Disseny, fabricació i programació d'un controlador per a un braç robot industrial de 6 graus de llibertat"; en la Doble titulació Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica / Grau en enginyeria Elèctrica a Marc Cañigueral Maurici, pel seu treball "Gestió activa d'energia en instal·lacions amb generació fotovoltaica"; en el Grau en Enginyeria Mecànica a Adrià Sánchez Martínez, pel seu "Projecte de nau per a la neteja de camions que transporten bestiar"; i en el Grau en
Tecnologies Industrials a Clàudia Carabellido Noguer, pel seu projecte de "Disseny d'una màquina extrusora per a la fabricació de filaments d'impressora 3D a partir de plàstics reciclats.