Premis MXB 2017 dotzena edició

Sala de Graus Facultat de lletres

 

 

7 JULIOL LLIUREMENT DOTZENA EDICIÓ DELS PREMIS MXB

Els premiats d'aquest any han estat el programa QuèQuiCom del Canal33 amb el Premi Manel Xifra i Boada a la transmissió del coneixement tècnic i tecnològic.

QuèQuiCom és un espai televisiu que des del 2006 setmanalment difon continguts científics i tècnics d'una forma amena i educativa. El programa compta amb en Jaume Vilalta, el seu director i presentador, i els reporters amb en Pere Renom i Georgina Pujol. Aquest programa ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre ells el Premi Nacional de Comunicació Científica 2015.

Quant al Premi Manel Xifra i Boada a la millor trajectòria professional enguany recaurà en Josep Sallent, enginyer tècnic industrial, Doctor en Administració i Direcció d'Empreses per l'UPC, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials.

Va ser cap de Serveis d'empresa dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat a Girona i durant 34 cursos acadèmics ha impartit docència i ha estat el director, promotor i professor del màster en Direcció d'Empreses de la UdG entre d'altres.

El Premi Manel Xifra i Boada al grup de recerca aplicada o centre tecnològic, enguany es concedeix a l'Institut Vicorob de la UdG. Creat l'any 2014 es tracta d'un institut de referència a escala catalana en els àmbits de l'Anàlisi de la Imatge Mèdica, Anàlisi de la Imatge Multimèdia, Percepció 3D en entorns industrials, Visió subaquàtica, Robòtica subaquàtica i Intel·ligència artificial. L'Institut està dirigit per Pere Ridao, que n'és el director, i el componen dos grups de recerca: ViCOROB (fundat l'any 1993, amb uns ingressos l'any de prop d'un milió i mig d'euros i una plantilla d'aproximadament 60 persones) i ARLAB (fundat l'any 2002, amb uns ingressos aproximats d'un quart de milió d'euros i una plantilla d'unes 7 persones). Ambdós compten, des de ja fa temps amb l'etiqueta de qualitat en transferència del coneixement "TECNIO" concedida per la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al reconeixement que es fa cada any als joves enginyers que han estat guardonats pel Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera, Albert Cucharero Mayol, graduat en Enginyeria Elèctrica rebrà el Premi Manel Xifra i Boada 2017 en reconeixement del guardó que li va concedir el Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera "Disseny d'un parc eòlic amb un sistema de producció d'hidrogen a través de l'electròlisi de l'aigua. Èric Pairet Artau, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica rebrà el Premi Manel Xifra i Boada 2017 en reconeixement del guardó que li va concedir el Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera "Integració de timons en el robot SPARUS II per al control amb cinc graus de llibertat". Albert Lara Martí, graduat en Enginyeria Mecànica rebrà el Premi Manel Xifra i Boada 2017 en reconeixement al guardó que li va concedir el Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera "Filtre premsa per a mineria". I David Brugat Plata, graduat en Enginyeria Química rebrà el Premi Manel Xifra i Boada 2017 en reconeixement del guardó que li va concedir el Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG pel millor projecte de final de carrera "Formulació i caracterització de suports nano cel·lulòsics amb propietats magnètiques".

 

Galeria d'imatges

Vídeo de la jornada