Premis MXB 2016 onzena edició

En un marc impressionant com és l'Aula Magna Modest Prats de la UdG el Col·legi d'enginyers graduats i enginyers tècnics industrials i Comexi el 8 de juliol reconeixen Peter J. Balsells, Josep Viñas Turbau i el Centre Tecnològic Eurecat.

 

 

Premiats onzena edició

 

El Premi a la Millor Trajectòria professional és per al senyor Josep Viñas Turbau, Pèrit Industrial en especialitat elèctrica. El senyor Viñas ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional a la companyia elèctrica Bassols Energia, on va ser durant prop de 40 anys Director Tècnic d'aquesta empresa. També va formar part de la segona Junta de la Delegació a Girona del Col·legi de Pèrits Industrials.

El Premi al Grup de Recerca Aplicada o Centre Tecnològic és pel Centre Tecnològic Eurecat. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu a Brasil, Eurecat participa a 160 grans projectes consorciats d'R+D+i nacionals i internacionals d'alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-offEurecat aplega l'experiència de més de 450 professionals que generen un volum d'ingressos de 36 milions d'euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses.

El Premi Manel Xifra Boada 2016 a la Transmissió del Coneixement Tècnic i tecnològic a Peter J. BalsellsPresident i Fundador de Bal Seal EngineeringIncorporation, dedicada a la fabricació de components d'enginyeria, i de la Fundació Balsells, una organització que proporciona beques per als estudiants catalans en diversos camps d'investigació.
Nascut a Barcelona l'11 de febrer de l'any 1928 en una família humil, però emprenedora, als 14 anys va entrar d'aprenent de fabricant d'eines i encunys, mentre a la nit anava a l'escola. El 1946 una tia materna que residia a Nova York li va oferir l'oportunitat d'estudiar als Estats Units. Fou així com als 18 anys s'estableix als Estats Units, on es va matricular en enginyeria mecànica a la Universitat de Colorado a Boulder, combinant-ho amb la feina per poder mantenir-se econòmicament. A la universitat va conèixer la que fou la seva dona i es va graduar el juny de 1952. Acabada la carrera, es van mudar a la costa oest a la recerca de treball. Durant aquest temps compagina la feina a General Motors com a enginyer amb classes d'enginyeria que impartia a la Universitat de Dayton. Fou a la universitat on va desenvolupar una sèrie de vàlvules per extingir incendis que serien la base de la seva futura empresa a Califòrnia. El 1958 amb la col·laboració de la seva dona va fundar Bal Seal EngineeringInc. Inicialment el negoci va créixer molt lentament i amb moltes dificultats, però amb esforç i anys, l'empresa ha aconseguit comptar amb un equip de més de 500 professionals, disposar d'una planta de fabricació de 15.000 m² a Colorado Springs, Colorado, i una xarxa pròpia d'oficines comercials repartides per tot el món.
L'any 1994 va crear un programa de beques per a estudiants d'enginyeria catalans en col·laboració amb la facultat d'enginyeria de la Universitat de Califòrnia a Irvine, la Universitat de Colorado a Boulder i la Universitat del Colorado a Colorado Springs. Aquesta i altres accions les desenvolupa des de la Fundació Balsells.

Premi Reconeixement als premiats pel Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona als millors projectes de final de carrera.

En graduat en enginyeria mecànica, el guardó correspon a Oriol Alamilla Font, pel treball Control de qualitat per a tubs de fibra de carboni de màquines d'impressió.

En graduat en enginyeria química l, és per a Joaquim Agustí Tarrés Farrés, pel seu projecte de reciclat de paper sense refinat mecànic.

I el graduat en enginyeria elèctrica i electrònica industrial, ha estat el premiat d'aquest any l'Antoni Caifàs Català Muñoz, graduat en enginyeria elèctrica, pel seu treball Dimensionament de la pila d'hidrogen del projecte AQVAM.

 

Galeria d'imatges

Vídeo de la jornada