Premis PRL 2021. Dotzena edició

Juncà Gelatines i Joan Agustí

 

Juncà Gelatines és reconeguda amb el premi de Prevenció de Riscos Laborals d'ENGINYERS GI.
Joan Agustí ha estat guardonat en la categoria d'enginyer per la seva trajectòria en la prevenció de riscos.


Els dotzens Premis de Prevenció de Riscos Laborals, s'han celebrat de nou en el seu format habitual a la seu del Col·legi en un acte que ha comptat amb Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i Elena Juanola, directora de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, entre altres autoritats.

En la categoria d'empreses s'ha volgut reconèixer l'empresa Juncà Gelatines, una empresa familiar creada l'any 1947 dedicada a la fabricació de gelatina i hidrolitzats de col·lagen. Amb una plantilla aproximada d'uns 100 treballadors i ubicada a Banyoles, en l'actualitat, és el fabricant més gran de gelatina amb capital exclusivament nacional. El motiu del reconeixement del premi de Prevenció de Riscos Laborals són les seves bones pràctiques en aquest camp entre les quals destaquen l'aposta per la formació dels treballadors, l'actualització del pla d'emergències, la incorporació de carretons elevadors amb codi de funcionament i velocitat limitada, la substitució de substàncies químiques en el laboratori amb riscos per la salut, etc. Ha recollit el premi Mariona Juncà, codirectora de compres i tècnica de qualitat de l'empresa.

Pel que fa al premi que es lliura amb la col·laboració de MUPITI a l'enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció de riscos laborals s'ha concedit a Joan Agustí, Enginyer Tècnic Industrial en electrònica industrial i Tècnic Superior en PRL. Ha treballat en el vessant de fabricació i en la d'adequació de maquinària a la legislació vigent, així com les seves derivacions, com és la redacció de pericials motivades per accidents laborals i l'elaboració de Plans d'Autoprotecció. Ha treballat per a nombroses empreses com Grupo Zapata EspañaDinoxSpie IbericaComexiMotherson, Grup Padrosa, Hotel UltoniaEscubedo, Seat, Nissan, Ports de la Generalitat, Torras Papel, Acciona, etc.

Seguiment de l'acte
L'acte
 s'ha celebrat en format presencial i s'ha retransmès en directe per Televisió de Girona i també en línia pel canal de YouTube del Col·legi.

Anteriors edicions
Els Premis de Prevenció de Riscos Laborals es concedeixen a una empresa i a un Enginyer Tècnic Industrial que hagin impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

Aquesta és la dotzena edició dels premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions ha estat concedit a les empreses KmecWeener Plastic Ibérica, l'enginyer Joaquim Bordoy de Construccions Rubau, Vidreres Llet, Zoetis Spain, Girona Fruits SCCL, Francisco Oller SA, Dinox, Cafès Cornellà, Bassols Energia i Enplater.
Pel que fa al premi que es concedeix amb la col·laboració de MUPITI (mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials) a l'enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció s'ha concedit als enginyers Jaume Ferrer, Lluís Serra i Xavier Tugas.

Segell acreditatiu
Els guanyadors podran utilitzar en les seves comunicacions un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals. L'objectiu d'aquest segell és donar visibilitat a la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals.

video de l'acte