Premis PRL 2020. Onzena edició

Enplater, SA i Xavier Tugas Naudi

 

Reconeixement a ENPLATER SA i a l'enginyer Xavier Tugas Naudi per la seva contribució a la Prevenció de Riscos Laborals


L'acte de lliurament de l'onzena edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals, s'ha celebrat en format reduït a la seu del Col·legi i s'ha reconegut l'empresa Enplater SA per les seves bones pràctiques en aquest àmbit. Ha recollit el premi Josep Garganta, el seu gerent. L'empresa és d'origen familiar i va ser creada el 1962 a Torroella de Montgrí, i es dedica al desenvolupament i transformació de film destinat a l'envàs flexible, principalment dirigit a empreses del sector alimentari. Compta amb una plantilla de 369 treballadors i té implantats diferents sistemes de gestió, inclosos el basat en la norma OHSAS 18001 de Seguretat i Salut Laboral. El seu sistema de gestió està sempre actualitzat, utilitza processos optimitzats i segurs per prevenir danys i el deteriorament de la salut dels treballadors. La maquinària sempre s'adquireix i s'actualitza perquè sigui la més productiva i segura possible. En aquest sentit la política d'Enplater Group s'ha establert per anar més enllà dels requisits legals aplicables i assolir l'excel·lència tant en l'àmbit productiu, de la qualitat i de la seguretat.

Pel que fa al premi que es lliura amb la col·laboració de MUPITI a l'enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció de riscos laborals s'ha concedit a Xavier Tugas, enginyer tècnic industrial actualment jubilat, que va desenvolupar la seva labor professional principalment a l'empresa Panasonic de Celrà, i que posteriorment es va especialitzar en el camp de la prevenció de riscos laborals, aplicant-los en altres empreses tant com a empleat com per compte propi.

L'acte ha comptat amb l'assistència i les intervencions de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Joan Martí, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, José Carlos Pardo, president de Mupiti, i Jordi Fabrellas, degà del Col·legi.

Seguiment de l'acte
L'acte
 s'ha celebrat en format presencial reduït amb l'assistència d'autoritats i premiats, i s'ha retransmès en directe per Televisió de Girona i també en línia per la pàgina web del Col·legi per a tot el públic que habitualment assisteix a aquest esdeveniment.

Anteriors edicions
Els Premis de Prevenció de Riscos Laborals es concedeixen a una empresa i a un enginyer tècnic industrial que hagin impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

Aquesta és l'onzena edició dels premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions ha estat concedit a les empreses KmecWeener Plastic Ibérica, l'enginyer Joaquim Bordoy de Construccions Rubau, Vidreres Llet, Zoetis Spain, Girona Fruits SCCL, Francisco Oller SA, Dinox, Cafès Cornellà i Bassols Energia.

Pel que fa al premi que es concedeix amb la col·laboració de MUPITI (mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials) a l'enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció s'ha concedit a Jaume Ferrer, enginyer tècnic industrial vinculat a la PRL a la companyia Endesa, i a Lluís Serra, enginyer que ha exercit a l'administració pública amb diferents responsabilitats en la inspecció laboral.

Segell acreditatiu
Els guanyadors podran utilitzar en les seves comunicacions un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals. L'objectiu d'aquest segell és donar visibilitat a la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals.