Premis PRL 2015. Sisena edició

GIRONA FRUITS, SCCL

 

En reconeixement de les bones pràctiques en aquesta matèria. El premi l'ha recollit Martí Ferrer, president de la cooperativa, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la seu del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

En aquesta sisena edició del Premi, ENGINYERS GI ha volgut reconèixer a Girona Fruits SCCL per la seva aposta per una política de prevenció de riscos laborals integrada en el dia a dia de la cooperativa. S'ha valorat el fet que l'empresa tingui en compte les opinions dels treballadors en els seus llocs de treball, així com les seves experiències, que són valorades conjuntament de cares a evitar incidents i prevenir accidents.

En aquest sentit Girona Fruits SCCL no estalvia en inversions, ni mesures preventives, malgrat que en el sector primari no sempre és fàcil poder-ho fer. La cooperativa porta a terme un pla de formació constant, específic i personalitzat per cada lloc de treball, involucrant a tot el personal en la importància de la prevenció.

També aposta per la innovació i l'anticipació davant dels possibles perills existents. Una de les innovacions importants ha estat la realització d'un vídeo, conjuntament amb la FCAC, sobre els diferents llocs de treball on es detallen les mesures preventives i normes de seguretat de cada un d'ells. Aquest audiovisual s'ha fet amb el mateix personal de Girona Fruits per transmetre la normalitat en la tasca preventiva, i no presentar-la com una simple exigència d'haver de complir amb la normativa existent en prevenció de riscos.

El premi PRL del CETIG
Aquesta és la sisena edició del premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions va concedir-se a KMEC Servei SL l'any 2010, Weener Plastic Ibérica SL l'any 2011, Joaquim Bordoy Colomer de Construccions Rubau l'any 2012, Corporación Alimentaria Peñasanta SA (Llet Vidreres, SL) l'any 2013, i la planta de Zoetis a la Vall de Bianya l'any passat.

El guardó es concedeix a una empresa o a un enginyer tècnic industrial que hagi impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació, destacant els seus valors professionals en el vessant preventiu.