Premis PRL 2014. Cinquena edició

ZOETIS MANUFACTURING & RESEARCH, SL

Premiat: Zoetis Manufacturing & Research, SL

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona reconeix un any més les bones pràctiques en el camp de la prevenció de riscos laborals.

El CETIG ha dut a terme la cinquena edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals en un acte que ha tingut lloc a la sala d'actes del Col·legi. Enguany el premi ha recaigut en l'empresa Zoetis Manufacturing & Research Spain SL, per les seves bones pràctiques en el camp de la prevenció de riscos.

Jordi Fabrellas, vicedegà del CETIG, ha presentat els premis recordant que "les cinc edicions dels premis han coincidit amb cinc anys de vides salvades i accidents evitats, evitant riscos laborals a les empreses i als treballadors de les plantilles de les empreses premiades".

L'acte ha arrancat amb una ponència titulada "La coordinació d'activitats en matèria de prevenció de riscos laborals" que ha anat a càrrec del Sr. Lluís Vilaseca Aloy, cap del Centre de Seguretat i Salut Laboral de Girona. A continuació s'ha fet el lliurament del guardó als representants de l'empresa Zoetis -Giovanni Inturrisi, director d'enginyeria, seguretat i medi ambient i Natàlia Matas, cap de seguretat i medi ambient- que han aprofitat per explicar als assistents la seva política de prevenció de riscos laborals.

La clausura de l'acte ha anat a càrrec del senyor Jaume de Montserrat, subdirector general de Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat de Catalunya, que ha volgut agrair el lideratge de Zoetis "exemplar en la prevenció de riscos laborals", destacant que per al departament d'Empresa i Ocupació "és un orgull que empreses com aquesta s'impliquin d'una forma tan integral".

Zoetis Manufacturing & Research
Zoetis -els antics Laboratoris Sobrino de la Vall de Bianya- té implantada una política i un sistema de gestió de la prevenció de riscos laborals integrant completament la seguretat en el funcionament de l'empresa. Això ha ajudat a assolir els més de 430 dies sense accidents.

El centre situat a la Vall de Bianya disposa d'una planta de producció de vacunes, productes líquids, pomades i envasat asèptic així com del centre d'excel·lència de I+D+i en Salut Animal. La planta té gairebé 1.000 referències de producte que es subministren per tot el món. Un 80% de la producció s'exporta, sobretot a Europa, però també a Àsia i Estats UnitsActualment produeix més de 10 milions d'unitats a l'any, fet que significa també que en aquests darrers anys, ha crescut quant a complexitat de les operacions.

Un objectiu de Zoetis és treballar sense accidents per la gran importància que això té per tots els treballadors, per les seves famílies i indirectament també per la comarca. Això és possible gràcies a un equip de persones implicades en la millora dels processos de producció i gestió.

Zoetis aplica diferents mesures en el camp de la prevenció de riscos laborals i salut dels seus empleats. La cultura de seguretat s'introdueix des de l'inici que un col·laborador entra a treballar a planta i es reforça dia a dia a través de visites a les seccions de «Bones pràctiques», «Alertes de seguretat», i la participació en grups específics de consellers de seguretat. També és molt important la col·laboració activa a través de la detecció i comunicació de comunicats de riscos.

Un projecte que Zoetis ha dut a terme aquest darrer any ha estat el "projecte de Seguretat a planta" on un tècnic de Seguretat es destina completament a passar per totes les seccions durant més d'un any revisant totes les tasques que s'hi realitzen, integrant la seguretat als processos estandarditzats de planta, seguretat en maquinària i instal·lacions, ergonomia aplicada a cadascuna de les operacions i als nous projectes com a requisit, ús d'equips de protecció personal i Higiene Ocupacional.