Premis PRL 2022. Tretzena edició

La tretzena edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals reconeixen a Sarval Bio-Industries i l’enginyer Francesc Girona.

 

 La garrotxina Sarval Bio-Industries guanya el premi de Prevenció de Riscos Laborals que entrega ENGINYERS GI. La planta de Sarval Bio-industries a Sant Esteve d’en Bas és una empresa creada l'any 1994, que ha passat de ser una empresa familiar a formar part del Grup Saria, una multinacional alemanya líder al sector. L'empresa està dedicada a la transformació de subproductes carnis de categoria tres, produint greixos i proteïnes animals utilitzades en nutrició animal, aqüicultura, petfood, fertilitzants i indústria química. La planta compta amb seixanta treballadors directes i un centenar d’indirectes.

 

Al llarg dels últims vint anys l'empresa ha fet una aposta ferma per la prevenció i la seguretat Industrial, essent el pilar des d'on es fonamenta una elevada productivitat i la recerca de l’excel·lència en la qualitat.

 

El motiu del reconeixement del premi de Prevenció de Riscos Laborals són les seves bones pràctiques en aquest camp, com la integració de la seguretat a tots els nivells de l'organització, la formació continuada de tots els treballadors, el compliment de tota la normativa d'aplicació, tant laboral com industrial, i sobretot pel benestar de totes les persones que formen part de l'equip. Ha recollit el premis Teresa Garcia, supervisora de salut i seguretat de l'empresa i Raquel Colomer, Tècnica de manteniment industrials i PRL i Ivan Pons Tècnics de QWuqalitat i suport de PRL.

 

 

 

 

Pel que fa al premi que es lliura amb la col·laboració de MUPITI a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció de riscos laborals s’ha concedit a Francesc Girona. Format com a enginyer tècnic industrial en l’especialitat de química, es va especialitzar en la prevenció de riscos, activitat que ha exercit des de 1991 de forma continuada. Ha estat vinculat a empreses com Torras Papel, Mutual Cyclops, Medichem, Trety, entre altres, i ha estat professor tant a la Universitat de Girona com en nombrosos formacions del camp preventiu.

 

 

 

Accedeix al vídeo de la retransmissió dels Premis

 

Anteriors edicions

Els Premis de Prevenció de Riscos Laborals es concedeixen a una empresa i a un enginyer tècnic industrial que hagin impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

 

Aquesta és la tretzena edició del premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions ha estat concedit a les empreses Kmec, Weener Plastic Ibérica, l’enginyer Joaquim Bordoy de Construccions Rubau, Vidreres Llet, Zoetis Spain, Girona Fruits SCCL, Francisco Oller SA, Dinox, Cafès Cornellà, Bassols Energia, Enplater i Juncà Gelatines.

 

Pel que fa al premi que es concedeix amb la col·laboració de MUPITI (mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials) a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció, anteriorment s’ha concedit als enginyers Joan Agustí, Jaume Ferrer, Lluís Serra i Xavier Tugas.

 

Segell acreditatiu

Els guanyadors podran utilitzar en les seves comunicacions un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals. L'objectiu d'aquest segell és donar visibilitat a la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals.